Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü
Yavuz Selim Kemik Hastalıkları ve Rehabilitasyon Hastanesi
Eklenme Tarihi:15.05.2016 | Tıklanma:1763
Ertuğrul 1890

Yapımcılığı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Türk-Japon ortak yapımı "Ertuğrul 1890 " adlı,  1890 yılında Japonya açıklarında batan Ertuğrul Fırkateyninin hazin öyküsüyle birlikte, bu olaydan 95 yıl sonra birinci Körfez Savaşı sırasında, Tahran’daki Japon kafilesinin Türk Hükümetinin girişimiyle tahliyesini konu alan, film projesi 25 Aralık 2015 tarihinde izleyici ile buluşacaktır.
    Söz konusu film ile sevgi, dostluk, vefa, özveri gibi insanlığın ortak değerlerinin sinemanın etkileyici dili aracılığıyla toplumla paylaşılması, kültürel ve tarihi birikimimizin gelecek nesillere aktarılması ve Türkiye ile Japonya arasındaki geçmişe dayanan dostluğun tüm dünyada bilinirliğinin artırılması hedeflenmiştir.

Film fragmanına erişim sağlanabilecek link http://www.ertugrul1890film.com